luni, 23 mai 2011

PENTRU UN TRAI SANATOS

CUMOSTINTE MEDICALE MINIME

Organizatia Mondiala a Sanatatii(OMS)defineste sanatatea ca fiind nu soar absenta bolii,ci si o "stare de bine fizic,psihic si social".Biblia ne arata ca boala si moartea sunt cauzate de pacat.Ca sa fim sanatosi ,cea dintai conditie este sa dorim sa fim sanatosi.Pentru aceasta trebuie sa respectam legile vietii.

Stiinta medicala a ajuns la concluzia ca majoritatea bolilor sunt produse in mare parte de un stil de viata gresit -ceva nu este in regula cu ce,cum si cand mananc,cat de multa miscare fizica fac,cata apa beau si cum ma spal,cum ma expun la soare,ce fel de aer respir,cat si cum ma odihnesc si cum sa ma raportez la Dumnezeu.

Ce avem de facut pentru a fi sanatosi?Sa avem un stil de viata corespunzator.

Cel mai adesea ,se dovedeste ca fiind absolut necesara schimbarea stilului nostru de viata,care este deficitar,lucru care se poate vedea in sanatatea si in starea noastra de spirit precara.

Un stil de viata corect inseamna SANATATE.In secolul trecut ,o scriitoare ELLEN WHITE,a descoperit 8 factori esentiali pentru sanatatea si viata noastra,care daca sunt cercetati cu atentie,observam ca vizeaza toate domeniile vietii noastre.

Daca vom tine seama de recomandarile Bibliei si ale stiintei medicale adevarate,urmarea va fi sanatate si viata lunga,de calitate.

Acesti 8 factori pot fi grupati astfel,formandu-se de fapt un acronim-"SANATATE"

S-oare
A-er
N-utritie
A-pa
T-ihna
A-ctivitate fizica
T-emperanta
E-chilibru(mintal,spiritual)


Cum putem sa ne schimbam stilul de viata?Prin corectarea deprinderilor gresite din trecut si initierea unor obiceiuri corecte legate de aceste lucruri care ne influenteaza globa viata.De exeplu:obisnuiam sa nu aerisesc camera,de-acum o voi aerisi bine;obisnuiam sa plec la serviciu fara sa mananc,de-acum voi servi micul dejun;obisnuiam sa ma culc la ora 12 noatea si sa ma scol la 9-10 dimineata,de-acum ma voi culca la ora 22 si ma voi scula la ora 6.

Nu aveti curajul sa demarati aceste schimbari?Indrazniti!
"Nu va mai ganditi la ce a fost inainte si nu va mai uitati la cele vechi"(Isaia 43,18)
"Pot totul in Hristos care ma intareste"(Filipeni(4,13)


Nu uitati ca un obicei ne intra in reflex dupa cel mult 3 saptamani de practicare.Nu este greu!Merita sa incercati!

va urma...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu