marți, 24 mai 2011

Pentru un trai sanatos

                                                           SOARELE


Lumina soarelui ucide microbii si virusii,relaxeaza sistemul nervos si scade tensiunea musculara.Ea are actiune in sinteza VIT D (vitamina antirahitica).Aceasta vitamina actioneaza asemenea unui hormon ,avand un rol esential atat la copii cat si la adulti.Ea asigura rezistenta oaselor si proportia dintre calciu si fosfor in organism.expunandu-ne pielea la soare in fiecare zi timp de 15-20 minute ,asiguram necesarul zilnic de vitamine D(400 U.I. pe zi pentru toate varstele).



Lumina soarelui fortifica sistemul de aparare al corpului si promoveaza sanatatea pielii.Lumina soarelui trebuie folosita cu intelepciune,extrema expunerii prea mult la soare putand duce la arsuri foarte grave(iar in ultima vreme nu sunt nesemnificative radiatiile solare periculoase)si cancerele cutanate.



Dusmanul care impiedica patrunderea in locuintele noastre a luminii soarelui sunt draperiile groase ,jaluzelele,perdelele compacte.Sa facem modificarile necesare ,sa lasam soarele sa patrunda in casele noastre ,caci"acolo unde nu intra soarele pe fereastra,intra doctorul pe usa"



Întodeauna o zi începe cu un răsărit de soare, un nou început, o nouă viaţă.. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu